Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Priesteropleiding in de krantenbusiness

Priesteropleiding in de krantenbusiness
UTRECHT - Het Ariënskonvikt verspreidt een speciale krant onder alle parochies van de bisdommen Utrecht en Groningen. De priesteropleiding van het aartsbisdom Utrecht doet dit bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de opleiding. In de diverse artikelen krijgen lezers een inkijkje in het leven op het Ariënskonvikt.
De krant is door priesterstudenten zelf gevuld met artikelen. Zo staan er in het eerste exemplaar verschillende artikelen over het leven op de priesteropleiding, een interview met kardinaal Simonis en een verslag van de bedevaart die het convict maakte naar Echternach.

Nieuwe edities

Het Ariënskonvikt wil met zekere regelmaat via nieuwe edities de parochies en de weldoeners van de priesteropleiding op de hoogte houden. De "Vrienden van het Ariënskonvikt", mensen die het convict financieel steunen, ontvangen de krant thuis.

Het eerste exemplaar van de krant werd door rector N. Schnell aan kardinaal Simonis overhandigd. In het interview in de jubileumkrant spreekt de kardinaal zijn vertrouwen uit in de opleiding. "Het convict staat midden in de wereld, maar biedt ook echt geestelijke vorming," aldus de Utrechtse aartsbisschop.

Website

Naast de krant heeft het Ariënskonvikt ook een uitgebreide website waarop informatie en foto´s te vinden zijn: <a href="http://www.arienskonvikt.nl" target="new">www.arienskonvikt.nl</a>

Gratis bestellen: De jubileumkrant van het Ariënskonvikt is gratis te bestellen door contact op te nemen met Saskia Geelen op tel. 030-2318282 of per e-mail: <a href="mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.</a> of per post: Ariënskonvikt, Keistraat 9, 3512 HV, Utrecht.
 
 

 

Rorate Zoeken