Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Minister Donner: "Scheiding kerk en staat heilzaam"

DEN HAAG - Er zijn nog steeds genoeg redenen om overheid en kerk uit elkaar te houden, betoogde minister Donner gisteren tijdens een predikantenbijeenkomst in Den Haag. In het verleden zijn kerk en staat maar al te vaak verward "tot schade van de staat en tot nog grotere schade van de kerk".
Scheiding is "heilzaam voor beiden hoe verlokkelijk het tegendeel vaak ook oogt", zei Donner tegen ruim vijftig predikanten. Die waren naar Den Haag gekomen op uitnodiging van de Savornin Lohmanstichting. Die stichting koestert het erfgoed van de Christelijk Historische Unie, één van de partijen die in 1980 in het CDA is opgegaan.
 
 

 

Rorate Zoeken