Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Canadese quilt met beeltenis Titus Brandsma

Canadese quilt met beeltenis Titus Brandsma
BOLSWARD (RKnieuws.net) - Maandag 20 september was een bijzondere dag voor het Titus Brandsma Museum in Bolsward. Het museum ontving een quilt (een linnen doek met een tekening of figuur erop) met een beeltenis van Titus Brandsma uit handen van de 78-jarige kunstenares, Clara Mous-Damsma uit Toronto.
De van oorsprong Jirnumse vrouw maakte de quilt aan de hand van een ansichtkaart, die haar broer haar zond vanuit Rome. Op deze kaart staat de beeltenis die in 1985 bij gelegenheid van de zalig verklaring van Titus aan de gevel van de Sint Pieter in Rome hing (zie foto).

Bij leven was Titus Brandsma onder andere journalistiek actief, vandaar de veer in zijn rechterhand. De palmtak in de linkerhand symboliseert Titus' rol in de vredesbeweging en de vlammen en het prikkeldraad rechtsonder doen de kijker denken aan de laatste levensfase van Brandsma in Dachau.
 
 

 

Rorate Zoeken