Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Broeders van Huijbergen vieren 150 jarig bestaan

Broeders van Huijbergen vieren 150 jarig bestaan
HUIJBERGEN (RKnieuws.net) - Zaterdag vierden de Broeders van Huijbergen hun 150-jarig bestaan. Naast de eigen leden van de congregatie namen ook bevriende relaties deel aan het jubileum, waaronder de oud bisschop van Breda, mrg. H. Ernst. Mgr. Muskens, de huidige bisschop van Breda, ging voor in de eucharistieviering
De congregatie werd in 1854 gesticht door de eerste bisschop van Breda, mgr. Van Hooijdonk. De verbondenheid van de broeders van Huijbergen met het bisdom Breda is dan ook vanzelfsprekend.

Onderwijscongregatie

In de homilie memoreerde vicaris-generaal V. Schoenmakers de betekenis van de broeders voor het bisdom. De broeders vormden een onderwijscongregatie en zo hebben zij zich, met de woorden van vicaris Schoenmakers, met het hart op de goede plek, in ontferming, goedheid, deemoed, geduld, verdraagzaamheid en vergeving maar bovenal met liefde ingezet voor de jongens die aan hun zorg werden toevertrouwd.

Hij bedankte de broeders, namens het bisdom, voor hun bijdrage aan de katholiciteit van West-Brabant en sprak de wens uit dat het hen goed mag gaan, in Nederland, Brazilië en Indonesië (de landen waar de Broeders van Huijbergen leven en werken).
 
 

 

Rorate Zoeken