Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Kardinaal Ratzinger blijft nog vijf jaar aan"

WENEN (RKnieuws.net) - Kardinaal Ratzinger blijft nog vijf jaar aan als het hoofd van de congregatie voor de Geloofsleer. Kardinaal Christoph Schönborn zei dat vandaag op een persconferentie naar aanleiding van hardnekkige geruchten dat hij binnenkort kardinaal Ratzinger zou vervangen als hoofd van de Congregatie.
De geruchten waren afkomstig van de Italiaanse krant ´Il Messagero´, die maandag de aanstaande opvolging aankondigde.

"Er zijn geen aanwijzingen dat de Heilige Vader mij graag in Rome wil hebben", zei de aartsbisschop van Wenen vandaag tegen de journalisten. "Ik ben graag in Wenen, en ik doe mijn opdracht graag".

Schönborn zou een schriftelijke toezegging van kardinaal Ratzinger hebben, dat deze nog vijf jaar op zijn post zou blijven.

Kardinaal Schönborn speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van de Katechismus van de Katholieke Kerk en wordt al langere tijd genoemd als een van de mogelijke opvolgers van de 75-jarige kardinaal Ratzinger. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken