Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kruis en Maria-icoon aan Duitse jongeren overgedragen

Kruis en Maria-icoon aan Duitse jongeren overgedragen
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - "Kijk naar dit Kruis, om te zien met welk een wonderbare liefde de Heer ons heeft liefgehad en hoe Hij jullie met vreugde zijn werk van de vernieuwing van de harten toevertrouwt". Dat zei paus Johannes Paulus II vanochtend tegen de duizenden jongeren die naar het Sint Pietersplein waren gekomen om de 18e Wereldjongerendag te vieren. Tijdens de viering werd het meer dan 4 meter hoge Kruis van de Wereldjongerendagen door de Canadese delegatie overgedragen aan de jongeren uit Duitsland.
Met de overdracht van het Kruis werd de brug gesymboliseerd tussen de Wereldjongerendagen in Toronto van vorig jaar, en die in Keulen in 2005. "Op dit moment begint het Kruis zijn pelgrimstocht", zei de paus. "het zal eerst door verschillende landen van centraal en oost Europa reizen; en daarna, vanaf Palmzondag van het komende jaar, zal het de bisdommen van Duitsland bezoeken, totdat het zal aankomen in Keulen".

Ook naar Nederland

Het Kruis zal in de maand november ook een week lang in Nederland zijn. Het zal een centrale plaats innemen op de Katholieke Jongerendag van de Werkgroep Katholieke Jongeren en naar verwachting zullen er in de verschillende bisdommen bijeenkomsten rond het Kruis worden georganiseerd. Het Kruis reist al sinds 1984 door de hele wereld, vele miljoenen jongeren hebben er bij gebeden.

Maria icoon

Het thema van de 18e wereldjongerendag op Palmzondag 2003 was "Ziedaar je moeder". De paus onderstreepte de moederlijke aanwezigheid van Maria aan de zijde van de jongeren, "die net als de apostel Paulus geroepen zijn om haar in hun leven te ontvangen".

Als teken van de rol van Maria in het leven van jongeren vertrouwde de paus naast het Kruis ook een grote Maria icoon aan de Duitse delegatie toe. "Aan de delegatie die uit Duitsland is gekomen vertrouw ik vandaag ook de Icoon van Maria toe. Vanaf heden zal deze voortaan samen met het Kruis de Wereldjongerendagen vergezellen". (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken