Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus: Vrede is een geschenk van God

Paus: Vrede is een geschenk van God
VATICAANSTAD (AP/RKnieuws.net) – Paus Johannes Paulus heeft in zijn woensdagmiddagaudiëntie het belang van verzoening en vergeving benadrukt in het sluiten van vrede.
“Vrede,” aldus de bijna 83-jarige Kerkleider “is een geschenk van God.” Daarom is het ook zo’n belangrijk onderdeel van de Paasboodschap, zo hield de paus 15000 op het St. Pieter’s Plein voor.

De paus had het niet expliciet over Irak.Wel zie hij dat “Christus ons verzoend heeft met God en ons roept om ons met elkaar te verzoenen. Het is zelfs zo dat in het geven en ontvangen van vergiffenis de mogelijkheid ontstaat voor vrede tussen individuelen en volkeren.” (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken