Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus leidt uitvaartdienst kardinaal Sabattini

Paus leidt uitvaartdienst kardinaal Sabattini
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Johannes Paulus II leidde donderdag in de Sint Pietersbasiliek de uitvaartdienst voor de zaterdag overleden curiekardinaal Aurelio Sabattini.
De paus herdacht de genereuze manier waarop kardinaal Sabattini zijn leven in dienst had gesteld van de kerk.

Sabattani was van 1982 tot 1988 prefect van het Tribunaal van de Apostolische Signatuur, een van de drie kerkelijke rechtbanken van het Vaticaan. In 1991 werd hij benoemd tot vicaris-generaal van Vaticaanstad. In 1983 verhief Johannes Paulus II hem tot kardinaal.

Volgens de paus probeerde Sabattini steeds verbonden te leven met Christus, "de rechter over de levenden en de doden aangesteld door God" (Hand. 10,42).
 
 

 

Rorate Zoeken