Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Poolse academische delegatie bezoekt Paus

Poolse academische delegatie bezoekt Paus
BRUSSEL (KerkNet/VIS) - Paus Joannes Paulus II heeft gisteren vertegenwoordigers van de academische gemeenschap van het Poolse Wroclaw en Opole ontvangen. De delegatie was vergezeld door kardinaal Henryk Roman Gulbinowicz, de aartsbisschop van Wroclaw. Ze overhandigden de paus een onderscheiding voor de 50ste verjaardag van de verdediging van zijn thesis om professor te worden aan de Jagielloni-universiteit.
De paus dankte de delegatie hartelijk en herinnerde er bij die gelegenheid aan dat hij de laatste professor was die het corps van de faculteit theologie vervoegde, voordat ze door de communistische heersers gesloten werd. Hij bleef er echter steeds van overtuigd dat die inspanningen slechts weinig zouden uithalen en uiteindelijk hun doel niet zouden bereiken. De paus verklaarde dat het bezoek hem sterkt in de overtuiging dat de dialoog tussen geloof en wetenschap zal blijven aanhouden en dat geen enkele van de huidige ideologieën in staat is om die te stoppen.

 
 

 

Rorate Zoeken