Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus Johannes Paulus II wil "net als vele andere zieken" naar Lourdes

PARIJS (AFP/RKnieuws) - Paus Johannes Paulus II zal deze zomer wellicht de Franse bedevaartsplaats Lourdes bezoeken. De voorzitter van de Franse bisschoppen, Mgr. Ricard, en bisschop Jacques Perrier van Tarbes en Lourdes hebben de paus hier onlangs voor uitgenodigd. Het zou gaan om een persoonlijke wens van de paus.
Beide bisschoppen maakten dit eind vorige week bekend. "Het komt tegemoet aan de wens van de paus, die, oud en ziek, deze persoonlijke pelgrimage wenst te maken zoals veel andere zieken", zo verklaarde de persdienst van de Franse Bisschoppenconferentie tegenover AFP.

Een delegatie van het Vaticaan is vorige week al afgereisd naar het zuid Franse plaatje om er de omstandigheden van een eventueel pausbezoek te bestuderen.

150 jaar dogma

De uitnodiging van de Franse bisschoppen hangt samen met de 150ste verjaardag van de afkondiging van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis.

Toch gaat het om een persoonlijke pelgrimage van de paus, en niet om een officieel pastoraal bezoek, onderstrepen de Franse bisschoppen.

Onzeker

Vanwege de zwakke gezondheid van de paus zal het nog lange tijd onzeker blijven of de bedevaart kan doorgaan. De paus bezocht Lourdes al een keer in 1983, en als dit nieuwe bezoek door gaat, zal het het zevende bezoek aan Frankrijk zijn van de huidige paus. (rv/fb)
 
 

 

Rorate Zoeken