Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Colloquium 'Duurzame mensheid, duurzame natuur'

'Duurzame mensheid, duurzame natuur: onze verantwoordelijkheid’ is het thema van een colloquium dat van 2 tot 6 mei wordt gehouden in het Vaticaan en georganiseerd wordt door de Pauselijke Academies  voor de Natuurwetenschappen en voor de Sociale Wetenschappen. De studiebijeenkomst wil niet slechts een stand van zake van de milieuproblematiek geven maar de interactie tussen de mensheid en de natuur nader bestuderen, op het gebied van voeding, gezondheidszorg en energie. 

Wat is het statuut van de menselijke persoon in een wereld die gedomineerd wordt door de wetenschap?  Hoe moeten we de natuur zelf en de ideale verhouding tussen mens en natuur zien? Wat moeten we in de toekomst verwachten van een groeiende globale economie? Is de steeds grotere kloof tussenarm en rijk, in termen van afhankelijkheid van natuurlijke hulpbronnen, het gevolg van deze groei? Dat zijn zo de vragen die tijdens het colloquium aan de orde zijn.   

De brochure van het colloquium vermeldt de woorden van paus Franciscus, uitgesproken bij zijn bezoek aan Lampedusa, 8 juli 2013, waar hij sprak over de ‘globalisering van de onverschilligheid’. DE paus bereidt op dit moment een encycliek over het milieu voor. 

Onder de deelnemers zijn grote namen, zoals Jeffrey Sachs, een Amerikaanse econoom en speciaal adviseur van secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties, Joseph Stiglitz, winnaar van de Nobel-prijs voor de economie, en Yves Coppens, een Frans paleontoloog die bekend werd door de ontdekking van ‘Lucy’, het fossiele skelet van een drie miljoen jaar oude vrouwelijke mensachtige.

News.va

 
 

 

Rorate Zoeken