Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Originele vastenactie in school

Originele vastenactie in  school
AVERBODE (RKnieuws.net) - 27 leerlingen van het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool in Averbode (aartsbisdom Mechelen-Brussel) hebben 24 uur lang op de schoolbanken gezeten. De lesmarathon maakte deel uit van hun vastenactie ten voordele van Broederlijk Delen.
De zesdejaars zijn er dinsdag vol goede moed aan begonnen. Na een extreem korte nacht eindigde de lesmarathon woensdagmiddag met een sportles.

Het idee voor de marathon kwam van de leerlingen zelf. Ze zochten een alternatief voor de jaarlijkse sponsorloop. Met hun initiatief zamelden de leerlingen zo'n 1.300 euro in voor de kerkelijke vastenactie Broederlijk Delen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken