Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Erfenis voor ,,heilig paterke"" betwist

ANTWERPEN (RKnieuws.net) - Met ,,het heilig paterke van Hasselt´´ wordt wel degelijk pater Valentinus Paquay bedoeld. Dat is het besluit van het Antwerpse Hof van Beroep, dat moest oordelen in een erfeniszaak. Zo meldt HET BELANG VAN LIMBURG.
Een familie uit het Limburgse Alken is al acht jaar aan het procederen om een erfenis aan de vzw Pater Valentinus nietig te laten verklaren. Een bejaarde dame uit Alken liet bij haar overlijden in 1995 een deel van haar fortuin, enkele miljoenen oude franken, na aan ,,het heilig paterke´´ van Hasselt. Volgens de advocaat van de broers en zussen van de dame is het echter onduidelijk wie daarlmee bedoeld wordt. ,,Er zijn uiteraard meerdere paterkes, die vaak ook als heilig worden beschouwd´´. Het Beroepshof concludeerde nu dat het testament van de dame niet nietig kan verklaard worden. De familie gaat in cassatie. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken