Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Rituelen Goede Week in Hong Kong gewijzigd wegens SARS

Rituelen Goede Week in Hong Kong gewijzigd wegens SARS
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Als gevolg van het uitbreken van de mysterieuze ziekte SARS heeft de katholieke kerk in Hong Kong nu uit veiligheidsoverwegingen ook bsloten de rituelen van de Goede Week aan te passen.
Eerder werden de priesters al opgeroepen maskers te dragen bij het uitdelen van de communie en de hostie niet op de hand uit te delen. Ook hef uitwisselen van de vredeswens werd eerder al afgeschaft om besmetting te voorkomen, zo meldt het Romeinse persagentschap FIDES.

In de viering van Palmzondag zullen geen palmtakken worden uitgedeeld. De traditionele voetwassing op Witte Donderdag is afgeschaft en in de viering tijdens Paasnacht is er geen doop. Ook de wijwatervatjes in de kerken zullen leeg zijn om besmetting te voorkomen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken