Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zusters dominicanessen openen "stress-kliniek"

BRUSSEL (KerkNet/Zoomata) - Overgestresseerde Italianen kunnen voortaan op krachten komen in een "stresskliniek" van dominicanessen. De zuster van de H. Catharina van Siena in Turijn zijn onlangs met zo´n ziekenhuis van start gegaan.
De vrouwelijke religieuzen zorgen al 130 jaar voor zieken en leggen zich nu ook voor het eerst toe op de begeleiding van mensen die overwerkt zijn, last hebben van ´burn out´ of angstig zijn. De patiënten krijgen een behandeling op maat. Zuster Nicoletta geeft toe dat ook de zusters soms wel eens last hebben van stress: "Maar ons evenwicht tussen bidden en werken en onze spirituele kracht helpt er ons wel doorheen."

Het initiatief lijkt alvast geen overbodige luxe. Italianen slikken meer pillen tegen de stress dan Amerikanen. Jaarlijks zouden 1,9 miljoen Italianen hun toevlucht zoeken in kalmeermiddelen.
 
 

 

Rorate Zoeken