Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Franse Cyberpriester nog steeds druk bezocht

Franse Cyberpriester nog steeds druk bezocht
BRUSSEL (KerkNet/SIR) - De Cyberpriester, dat is de naam van een Franse website van het bisdom Nanterre, dat zich vooral richt tot randkerkelijken en mensen die interesse hebben om meer te weten te komen over het christendom. De site werd in oktober 2000 opgestart en wordt sindsdien druk bezocht.
Surfers krijgen er toelichting over de sacramenten en de pastorale taken van de Kerk. Dat gebeurt aan de hand van een faq-lijst (een lijst met de meest gestelde vragen) met tweehonderd korte antwoorden en meer dan vijfhonderd links naar sites waar meer gedetailleerde informatie kan gevonden worden.

Daarbij richt men zich vooral tot mensen die (opnieuw) de stap willen zetten naar het christendom. De site vertrekt van de vragen die zij zich stellen en niet van de kerkelijke leer.

Een van de meest gesteld vragen in de Paastijd is die naar de Franse legende over de afwezigheid van het luiden van de klokken van Goede Vrijdag tot Paaszaterdag, als teken van rouw over de dood van Christus. Al snel ontstond daarop de legende dat de klokken naar Rome reizen om er de eitjes op te halen, die na hun terugkeer in de tuin verborgen worden, zodat kinderen ernaar kunnen zoeken.
 
 

 

Rorate Zoeken