Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"God is mijn baas, niet de bisschop"

LOKER (RKnieuws.net) - Pastoor Norbert Leplae uit Loker, die vorig jaar in opspraak kwam toen hij tijdens een begrafenisplechtigheid fel uithaalde tegen de motorrijders, is door Mgr. Vangheluwe, bisschop van Brugge, op rust gestuurd. Dat meldt HET NIEUWSBLAD woensdag.
Sinds deze maand is Leplae 75 jaar. Hij legt zich echter niet bij zijn ontslag neer. "God is mijn baas, niet de bisschop".

Normaal bieden priesters op de leeftijd van 75 jaar hun ontslag aan. Pastoor Leplae weigerde dat. Hij voelt zich geviseerd en spreekt van een dictatorale maatregel omdat er in het bisdom Brugge nog andere priesters van 75 en ouder wel hun ambt kunnen blijven uitoefenen.

"Ik sta ten dienste van de mensen en niet van de stiefmoeder de kerk, zoals ze nu is. Niet de bisschop en de paus zijn mijn oversten, maar Jezus Christus en God". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken