Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kerkbezoek kan gezondheid schaden

Kerkbezoek kan gezondheid schaden
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Naar de mis gaan kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dat schrijft de Vlaamse krant HET NIEUWSBLAD zaterdag.
Vooral misdienaars lopen risico door schadelijke stoffen die vrijkomen bij de verbranding van wierook en kaarsen. De waarschuwing komt van Jim McDaid, minister voor Transport in Ierland, die vroeger arts was.

Een woordvoerder van het bisdom reageerde dat elke rookzwalm in het gelaat van een kind schadelijk is. "Waar vroeger tijdens de mis veel wierook werd verbrand, is dat gebruik nu eerder beperkt tot begrafenissen. We hebben ook al gewaarschuwd dat astmalijders er last van kunnen hebben". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken