Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Pastoor zegent paarden, cavia´s en honden

Pastoor zegent paarden, cavia´s en honden
HELCHTEREN , GINGELOM (RKnieuws.net) - Pastoor Marcel Eerdekens van 't Sonnis in Helchteren heeft meer dan 100 paarden en tractoren gezegend. Ook één cavia, één schildpad en een hele meute honden werden gezegend. Dit volks religieus gebeuren werd al voor de 15-de keer georganiseerd.
In de parochiekerk van Boekhout (Gingelom) zegende pastoor Rob Van Noppen bij het begin van het nieuwe schooljaar de boekentassen. Volgens de Goed Nieuws Krant besprenkelde de priester de boekentassen overvloedig met wijwater, net genoeg om de boeken die erin zaten niet nat te maken. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken