Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Identiteitskaart non aanleiding tot hoofddoekdebat

Identiteitskaart non aanleiding tot hoofddoekdebat
ROME (RKnieuws.net) – Moeten nonnen die hun sluier dragen anders behandeld worden dan moslimvrouwen die hun hoofddoek dragen? Ambtenaren van de Italiaanse stad L’Aquila zeggen van niet.
De Italiaanse wet zegt dat foto’s op een identiteitskaart de persoonlijke kenmerken duidelijk moeten tonen. De ambtenaar weigerde een identiteitskaart uit te geven toen een non voor dat doel een foto overlegde waarop zij haar sluier draagt. Volgens Italiaanse kranten weigerde de ambtenaar een paar dagen geleden ook een foto te accepteren van een islamitische vrouw die daarop afgebeeld stond met een hoofddoek. Volgens dezelfde criteria weigerde hij nu ook de foto van de non te accepteren.

Nonnen traditioneel vrijgesteld

Nonnen met sluiers worden traditioneel vrijgesteld van deze wet, maar de ambtenaar besloot dat het beter is om onpartijdig te blijven. De superieuren van de ambtenaren verdedigden de actie, zelfs nadat een bisschop zijn beklag had gedaan.

Compromis

Een tijdelijk compromis was min of meer bereikt toen de autoriteiten besloten dat foto’s met sluiers kunnen worden geaccepteerd, mits het gezicht duidelijk zichtbaar is.
 
 

 

Rorate Zoeken