Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Subsidie kerkdak in ruil voor culturele activiteiten

Subsidie kerkdak in ruil voor culturele activiteiten
SINT-KATERINA-LOMBEEK (RKnieuws.net) - De Vlaamse overheid wil de herstelling van het dak van de Sint-Jozefskerk in Sint-Katherina-Lombeek alleen subsidiëren als de kerk ook een culturele functie krijgt. Dat heeft radio 2 Omroep Brabant woensdag gemeld.
Naast eucharistievieringen zouden er dus ook tentoonstellingen, concerten en fuiven kunnen plaatsvinden. Maar activiteiten die niet stroken met het geloof zijn uitgesloten.

Het kerkbestuur en het gemeentebestuur van Ternat waarvan Sint-Katerina-Lombeek een deelgemeente is, zijn het eens met de voorwaarde.

De herstelling van het kerkdak zal ruim 260.000 euro kosten. De Vlaamse overheid subsidieert één derde van dat bedrag. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken