Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Opnieuw Amerikaanse bisschop weg na beschuldiging misbruik

Opnieuw Amerikaanse bisschop weg na beschuldiging misbruik
LEXINGTON(KerkNet/VIS/AP) - De paus heeft vandaag het ontslag aanvaard van bisschop J. Kendrick Williams van Lexington. Hij is al de derde Amerikaanse Rooms-katholieke bisschop die zijn ontslag aanbiedt na een reeks klachten over seksueel misbruik door geestelijken.
Volgens AP werd bisschop Williams (65) zelf van misbruik van een misdienaar beschuldigd. De feiten zouden zich 21 jaar geleden voorgedaan hebben.

De bisschop heeft de beschuldigingen altijd ontkend en zelf voorgesteld terug te treden. De paus aanvaarde het ontslag op basis van een kerkelijke bepaling over "ziekte of andere ernstige redenen".

De aankondiging komt slechts twee dagen voor de bijeenkomst van de Amerikaanse bisschoppen in Dallas. De Amerikaanse kerkleiders zullen er hun beleid bepalen om seksueel misbruik in de toekomst tegen te gaan.
 
 

 

Rorate Zoeken