Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

St.-Pietersbasiliek zoekt misdienaars

St.-Pietersbasiliek zoekt misdienaars
BRUSSEL (KerkNet/CNS) - Het mag parochies, die problemen hebben met het vinden van voldoende lectoren en misdienaars, een troost zijn dat zelfs de St.- Pietersbasiliek in Rome met hetzelfde probleem kampt.
Vooral als er iemand ziek valt of om een andere reden verstek moet laten gaan, is het vaak niet zo eenvoudig een vervanger te vinden. Een eucharistie in de St. Pietersbasiliek is dan ook geen eenvoudige onderneming. Er zijn minstens twee diakens, die bovendien het evangelie in het Latijn kunnen zingen, een dozijn misdienaars, twee mensen voor de Schriftlezingen en zes mensen voor de voorbeden in de verschillende talen nodig. Om het probleem op te lossen, kan het Vaticaan gelukkig terugvallen op een voorraad medewerkers uit de nationale en internationale seminaries in Rome en desnoods nog op Radio Vaticaan.
Het is vooral een probleem om mensen te vinden die voldoende beslagen zijn in de vreemde talen voor de lezingen en de voorbeden. Verantwoordelijke van dienst is bisschop Piero Marini, de ceremoniemeester van het Vaticaan. Hij probeert niet alleen ervoor te zorgen dat hij steeds voldoende kandidaten heeft, maar wil nog het liefst dat die op een of andere manier iets te maken hebben met de feestdag of de heilige, die op die dag gevierd wordt.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken