Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus neemt alternatieve vakantie

Paus neemt alternatieve vakantie
BRUSSEL (KerkNet/TheStar) - Voor een keer zal de paus zijn vakantie niet in de Italiaanse Dolomieten met uitzicht op de Mont Blanc doorbrengen. De traditie van de voorbije jaren wil dat de paus tijdens de zomervakantie steevast een tweetal weken naar het Aostadal trekt om uit te rusten en meestal ook in alle rust aan enkele teksten te werken.
De paus heeft er zijn vaste stek en is een graag geziene figuur bij de plaatselijke bevolking, die ook de pauselijke toeristische promotie uiteraard niet ongenegen is.
Dit jaar is op dat vlak blijkbaar geen jaar als alle andere. De gezondheidsproblemen van de paus worden er met het ouder worden natuurlijk niet minder op. En al lijkt het dan merkwaardig dat uitgerekend op zo'n belangrijk ogenblik de paus zijn vakantie lijkt af te zeggen, toch maakt Mgr. Renato Boccardo zich sterk dat hij een volwaardig alternatief gevonden heeft. Tijdens de reis naar Canada, Mexico en Guatemala zal de paus enkele dagen rusten op het Strawberry-eiland in het Simcoemeer. Het eilandje werd in 1860 door enkele schipbreukelingen ontdekt en bij het begin van vorige eeuw stond het vooral bekend omwille van de overvloedige aanwezigheid van aardbeien. Volgens de Canadese krant 'The Star' is daarvan nu nauwelijks nog iets te merken. Wat niet weg neemt dat het eiland een uitstekende vakantieplaats voor de paus is. Joannes Paulus II houdt van de buitenlucht. Het is er erg rustig, er is geen stadslawaai. De vogels floten en rond het meer leeft een rijke fauna.
Mgr. Boccardo ging zich per helikopter persoonlijk van de toestand ter plaatse vergewissen. Hij is ervan overtuigd dat het uitstekende keuze is. Veel luxe zal de paus er evenwel niet kennen, al zijn er wel enkele zomerverblijven - niet alleen voor de paus maar ook voor zijn naaste begeleiders en een half dozijn jongeren, die deelnemen aan de Wereldjongerendagen. Zij vertegenwoordigen de verschillende landen en de verschillende continenten en zijn al maanden op voorhand geselecteerd. Hopenmaar dat de enkele vakantiedagen de paus toestaan weer voldoende op krachten te komen. Later dit jaar reist hij immers ook nog naar zijn vaderland Polen.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken