Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Polen "vierden Dag van de Paus"

WARSCHAU (KerkNet/FIDES) - De Polen hebben het voorbije weekend de Dag van de Paus gevierd. De Poolse parochies gaven daarmee gehoor aan de oproep van de Poolse bisschoppen om voortaan ieder jaar op de zondag voorafgaand aan 16 oktober- de dag dat de paus (in 1978) verkozen werd - de Dag van de Paus te vieren.
Het is een initiatief van Mgr. Jan Chrapek, die in 2001 tijdens een verkeersongeval om het leven kwam.

In het kader van de Dag van de Paus werd afgelopen zaterdag in de Poolse hoofdstad Warschau een symposium gehouden waaraan ook de kardinalen Sepe, Husar, Etchegaray en Poupard samen met de huispredikant van het Vaticaan, pater Georges Cottier, deelnamen.
 
 

 

Rorate Zoeken