Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Walen debatteren over ontslag Paus

Walen debatteren over ontslag Paus
BRUSSEL (KerkNet/CathoBel) - Vanavond dinsdag is, op de Franstalige zender RTBf 1 om 21u.20 een debat over de vraag of paus Johannes Paulus II nu al of niet ontslag moet nemen.
De enen wijzen erop dat de paus nog steeds bijna evenveel als de Rolling Stones rondreist, anderen vinden dan weer dat hij al lang genoeg paus is en een hinderpaal vormt voor verandering.

Voor de RTBf aanleiding voor een debat, dat volgens de omroep ook plaatsheeft tegen de achtergrond van de discussie tussen de voorstanders van verandering en diegenen die trouw willen blijven aan de traditie van de Kerk.

De uitzending - die live wordt uitgezonden vanuit de St.-Loupkerk in Namen - wordt gepresenteerd door Paul Germain.
 
 

 

Rorate Zoeken