Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus bidt voor slachtoffers gijzelingsdrama Moskou

Paus bidt voor slachtoffers gijzelingsdrama Moskou
VATICAANSTAD (Kerknet) - De dramatisch ontknoping afgelopen weekend van de gijzelingsactie in het Moskouse theater heeft ook Kerkleiders niet onberoerd gelaten. Paus Johannes Paulus II riep zondag de pelgrims op het St.-Pietersplein op te bidden voor de tussenkomst van de Heilige Maagd Maria, die zo vereerd wordt door de Russische bevolking. "Terwijl we de slachtoffers van deze recente en pijnlijke beproeving gedenken, bidden we tot de Heilige Maagd opdat zulke gebeurtenissen zich niet zullen herhalen."
Joaquín Navarro-Valls, de woordvoerder van het Vaticaan, vertelde later aan journalisten dat de paus zich tijdens de gijzeling voortdurend op de hoogte liet houden door Mgr. Celestino Migliore, de vice-secretaris van het Staatssecretariaat van het Vaticaan. Hij bevond zich op het ogenblik van het drama net in Moskou, waar hij op diplomatieke missie was.

Gebed

Afgelopen zondag publiceerde het katholieke aartsbisdom Moskou een verklaring waarin bekend gemaakt werd dat in alle Russische katholieke parochies gebeden werd en wordt voor de zielenrust van de overledenen, steun voor hun vrienden en verwanten, voor een spoedig herstel van de gewonden en voor kracht voor al wie die deze vreselijke misdaad heeft overleefd. Overal in Rusland wordt gebeden voor meer vrede en verstandhouding in het land en daarbuiten. Aartsbisschop Kondrusiewicz roept de Russische burgers ook op om hun emoties onder controle te houden en geen wraak te nemen.
 
 

 

Rorate Zoeken