Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuwe website Vaticaanse Bibliotheek gepresenteerd

Nieuwe website Vaticaanse Bibliotheek gepresenteerd
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Op 29 oktober werd in het Vaticaan de nieuwe website van de Apostolische Bibliotheek van het Vaticaan gepresenteerd. Tegelijkertijd heeft ook de 'gewone' website van het Vaticaan een bescheiden facelift gekregen.
De Vaticaanse bibliotheek wordt beschouwd als een van de belangrijkste bibliotheken ter wereld. Ze bevat een schat aan boeken van de middeleeuwen tot vandaag. De website is uitgebouwd in samenwerking met specialisten van Hewlett-Packard Company.

Kardinaal Jorge María Mejía zei bij de presentatie dat de nieuwe website een antwoord is op de telkens terugkerende vraag die door bezoekers van de bibliotheek en door bisschoppen aan het Vaticaan werd gesteld: of het mogelijk is om de kostbare documenten van de bibliotheek ook elektronisch te raadplegen.
Volgens kardinaal Mejía is de historische bibliotheek van het Vaticaan met de digitale ontsluiting "nog meer het elektronische tijdperk binnengetreden".

De nieuwe website van de Apostolische Bibliotheek is te vinden op het onderstaande adres:

<a href="http://212.77.1.230/en/v_home_bav/home_bav.shtml"><u>Vatican Library</u></a>

De facelift van de reguliere site is hier te bekijken:

<a href="http://www.vatican.va/phome_en.htm"><u>Website Vaticaan</u></a>
 
 

 

Rorate Zoeken