Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ledeberg: "de toekomst die ons wacht"

LEDEBERG (RKnieuws.net) - Over de hoop en over het hiernamaalsgeloof organiseert het dekenaat Ledeberg in samenwerking met het CCV-Vicariaat Vorming van het bisdom Gent drie avonden. "De toekomst die ons wacht’’ luidt de titel van de reeks.


Het christendom is wezenlijk een godsdienst van de hoop. Van Genesis tot Apocalyps is de hele bijbel doordrongen van de belofte en van het uitzicht op "een nieuwe hemel en een nieuwe aarde’’. Maar onze tijd wordt veeleer gekenmerkt door wanhoop en uitzichtloosheid. Welke toekomst wacht op ons? Is er wel toekomst voor deze wereld? Heeft een doemdenken ook de Kerk zelf in haar greep? Is God in deze omstandigheden écht "de toekomst die ons wacht’’?

In de vormingsreeks probeert ziekenhuispastor Jaak Pauwels op de eerste avond, 3 februari, de God van onze traditie opnieuw te ontdekken als een God van hoop en toekomst voor deze wereld. Deze avond heeft plaats in de parochiezaal in Gentbrugge (Sint-Eligiusstraat 36).

Op de tweede avond, 17 februari, gaat vicaris Lode Aerts nader in op het hiernamaalsgeloof van de christen. Wat betekent "de opstanding van de doden’’? Wat gebeurt er met ons na de dood? Wat bedoelen we met hemel, hel en vagevuur? Deze avond heeft plaats in zaal Berghine in Destelbergen (Dendermondsesteenweg 363).

Op de laatste avond, 2 maart, zoekt godsdienstinspecteur Peter Malfliet naar hoe we als christenen in deze tijd "mensen van de hoop’’ kunnen zijn. Deze slotbijeenkomst vindt plaats in de polyvalente zaal, Steenvoordestraat 13 in Heusden.

De avonden beginnen telkens om 20 uur en duren tot 22 uur. Deelname is gratis. U kunt aansluiten voor de hele reeks of een afzonderlijke avond.

Meer info bij deken Johan Goedefroot, telefoon 09/230.37.00 (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken