Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vijfde vormelingendagen bisdom Gent

Vijfde vormelingendagen bisdom Gent
GENT (RKnieuws.net) - Komend weekend 28 en 29 februari komen 1.700 kinderen in Gent samen voor de 5de editie van de vormelingendagen van het bisdom Gent. Op deze dagen spelen en werken kinderen die dit jaar het sacrament van het vormsel ontvangen een hele dag samen in momenten van catechese, samenzang, spel en viering.
Het centrale thema dit jaar is de parabel van de zaaier. De dag vangt aan om 10 uur en eindigt om 16.30 uur. Wegens de grote interesse wordt de vormelingendag van zaterdag 28 februari herhaald op zondag 29 februari. Op beide dagen zal ook Mgr. Van Looy, de nieuwe bisschop van Gent, present zijn.

De dag is een initiatief van de Dienst Parochiecatechese van het bisdom Gent en van Jokri, de werking voor 12- tot 18-jarigen binnen de Dienst Jeugdpastoraal van het bisdom. Hij heeft plaats in de lokalen van de Sint-Bavohumaniora, Reep 4 in Gent. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken