Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vormingsdienst Guislain on line

Vormingsdienst Guislain on line
GENT (RKnieuws.net, KerkNet) - Vormingsdienst Guislain, de vormingsdienst van de Broeders van Liefde, beschikt sinds kort over een eigen website: www.vormingsdienstguislain.be. Doel is op een vlot toegankelijke wijze informatie en documentatie i.v.m. onderwijs, opvoeding, (geestelijke) gezondheidszorg, orthopedagogische zorg en ouderenzorg ter beschikking stellen als ondersteunend materiaal voor bijscholing en vorming van de medewerkers van de Broeders van Liefde en andere geïnteresseerden.


Ook ouders van leerlingen en familieleden en vrienden van patiënten en bewoners kunnen via deze website heel wat nuttige informatie op het spoor komen.

Actueel biedt een overzicht van recente publicaties en een aantal vormingsinitiatieven aan. Kalender biedt alle informatie over de vormingsactiviteiten van de dienst. Verder zijn er de ‘knoppen’ Lezingen, ‘Missie’, bronnen (over de christelijk geïnspireerde liefdevolle grondhouding in zorg en onderwijs) en het project ‘Maandpunten’. Dat laatste is een initiatief van de begeleidingsdienst voor onderwijs van de Broeders van Liefde in samenwerking met de Vormingsdienst Guislain.

Via het Documentatiecentrum komen bezoekers op het spoor van de aldaar aanwezige Boeken (met de extra ‘knop’ Aanwinsten) en Tijdschriften. En rond actuele thema’s worden Dossiers worden opgemaakt die gezien hun didactische instrumenten vooral voor leerkrachten, maar ook voor werkgroepen in de zorgsector bruikbaar zijn. Het dossier euthanasie is al volledig werkklaar. (tb) 
 

 

Rorate Zoeken