Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Braambos Radio volledig in teken bijbelevent

Braambos Radio volledig in teken bijbelevent
BRUSSEL, KORTRIJK (RKnieuws.net) - Braambos Radio besteedt zondagavond 27 juni zijn hele uitzending op Radio 1 (na het journaal van 19.00 uur) aan "Tabiblia", het bijbelevent van het bisdom Brugge, dat daags voordien in Kortrijk Xpo plaats heeft. Met interviews en sfeerstukken blikken Goedele Miseur en Michel Vermeersch op Tabiblia terug.


Het bisdom Brugge organiseert als apotheose van het "Jaar van de verkondiging" zaterdagavond een groots bijbelevent, Tabiblia. Mgr. Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge, is gastheer.

Het wordt een kleurrijk totaalspektakel. "Tabiblia is niet alleen een welluidend woord waarin muziek zit. Bovendien is het een Griekse aanduiding voor het Boek der Boeken, de bijbel".

Het avondvullend programma is inhoudelijk opgebouwd rond de kernthema´s uit de bijbel: schepping, exodus en verrijzenis. Op een heel gevarieerde en creatieve wijze komt deze inhoud aan bod: mimespel, getuigenissen, videoprojectie, zang en samenzang.

Tal van bekende muzikanten werken aan Tabiblia mee waaronder Willem Vermandere, Jasper Steverlynck en Barbara Dex. Huub Oosterhuis is ook van de partij. Hij zorgt voor een inspirerend woord. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken