Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Eisdense pastoor: "Ik krijg de kans niet om nee te zeggen"

MAASMECHELEN (RKnieuws.net) - Volgens het bisdom Hasselt aanvaardt pastoor Jan Braeken van Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen) zijn overplaatsing naar Koersel (Beringen). Maar zelf is pastoor Braeken niet zo duidelijk. "Ik weet niet of ik in Eisden kan blijven of niet. Ik heb niet de kans gehad om te zeggen dat ik wil blijven". Dat schrijft Het Belang van Limburg woensdag.
Het actiecomité van Eisden-Tuinwijk dat pastoor Braeken in Eisden wil houden is niet tevreden over het gesprek met het bisdom. "Het was als wandelen in een moeras. Hoe meer je probeert op je doel af te gaan, hoe verder je er van af drijf".

Inmiddels heeft het comité al een brief geschreven naar kardinaal Danneels. Het buigt zich over eventuele verdere acties, aldus Het Belang van Limburg. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken