Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Katholieke onderwijskoepel schrapt twee scholen van ledenlijst

Katholieke onderwijskoepel schrapt twee scholen van ledenlijst
KINROOI (RKnieuws.net) - De katholieke onderwijskoepel heeft twee vrije lagere scholen in Kinrooi van de ledenlijst geschrapt omdat ze in een gemeenschap met een school van een ander net zijn gestapt. Het gaat om de scholen van Molenbeersel en Geistingen. Die kunnen niet meer rekenen op ondersteuning door de katholieke onderwijskoepel.


Volgens het bestuur van het katholieke onderwijsnet hebben de scholen zich niet aan de afspraken gehouden. Het katholiek onderwijs is tegen netoverschrijdende samenwerking omdat het dan geen eigen personeelsbeleid meer kan voeren.

Verzoeningsgesprekken met de betrokken scholen hebben niets opgeleverd. Tot nu toe was niemand bereikbaar voor commentaar. (tb)

 
 

 

Rorate Zoeken