Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bart Devos legde geloften voor het leven af in Veltem

Bart Devos legde geloften voor het leven af in Veltem
VELTEM (RKnieuws.net) - De Sint-Laurentiuskerk in Veltem liep zaterdagnamiddag nagenoeg vol voor de eeuwige geloften van Bart Devos, Missionaris van het H. Hart. De viering werd opgeluisterd door een gelegenheidskoor bestaande uit verscheidene pariochiale zangkoren.
Devos (34) - is afkomstig uit Hooglede (West-Vlaanderen). Hij komt uit een katholiek gezin maar zijn ouders waren niet actief met geloof bezig. "Mijn grootouders brachten mij op een warme en positieve manier in contact met het christelijke geloof. Als tiener ging ik elke zondag naar de mis, wat in die tijd al niet evident meer was, en ik bad ook vaak In mij begon iets te knagen. Naar de mis gaan en bidden, allemaal goed en wel maar ik vond dat er meer moest zijn. Ik wou iets meer om vorm te geven aan mijn geloof en begon er over te denken priester te worden. Toen ik dat vertelde aan mijn ouders, reageerden zij afwijzend. Ze vonden dat ik op mijn 18de te jong was en raadden me aan ten minste eerst iets anders te doen. Zo ben ik boekhouden gaan studeren en gaan werken".

In 1994 trad hij in bij de Missionarissen van het H. Hart. Hij studeerde twee jaar filosofie aan het seminarie in Brugge, was voor zijn noviciaat een jaar in Ierland en verhuisde dan naar Herent om theologie te studeren in Mechelen en in Leuven. Sinds drie jaar werkt hij als pastor in de universitaire ziekenhuizen van de KU-Leuven. "Daar heb ik het evenwicht gevonden tussen het religieuze en het steunen van mensen in een soms uitzichtloze situatie". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken