Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Geslaagde startdag parochiefederatie Herent

Geslaagde startdag parochiefederatie Herent
HERENT (RKnieuws.net) - Zaterdag heeft de parochiefederatie Herent - bestaande uit de parochies O.L.Vrouw-Herent, Onze Lieve Vrouw Hemelvaart Winksele, Sint-Laurentius Veltem, Sint-Michiel Beisem en Sint-Antonius Buken (Kampenhout) en H. Hart Winksele-Delle haar jaarlijkse startdag gehouden. Dat gebeurde in de lokalen van "De Kraal" aan de Van Bladelstraat in Herent.
Inhoudelijk was de startdag geslaagd maar de opkomst had hoger kunnen liggen. De startdag werd geopend met een getuigenis van priester Rudy Borremans. Hij vertelde vanuit zijn persoonlijke ervaring hoe boeiend het is te geloven en hoe hij geloven ziet als een individueel gebeuren, een gemeenschapsgebeuren en een kerkgebeuren.

Nadien konden de deelnemers aan de startdag in vijf werkwinkels terecht. Er was onder meer een bezinningswandeling, het bespreken en zingen van lieden van Huub Oosterhuis en werken met het verhaal van de Barmhartige Samaritaan.

De startdag werd besloten met een eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouwkerk van Herent. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken