Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisschop Punt van Haarlem woont Sint-Bavo viering in Gent bij

Bisschop Punt van Haarlem woont Sint-Bavo viering in Gent bij
GENT (RKnieuws.net) - Op 3 oktober wordt de H. Bavo in de Gentse Sint-Baafskathedraal gevierd. Op dit feest van de patroonheilige van het bisdom Gent zal ook een delegatie van het Nederlandse bisdom Haarlem te gast zijn. Daar wordt Sint-Bavo al sinds de 13de eeuw vereerd. Dit jaar heeft de ontmoeting tussen beide bisschoppen, Mgr. Van Looy – onze bisschop – en Mgr. Punt van Haarlem plaats in Gent. In 2006 zal de Gentse afvaardiging op bezoek gaan naar Haarlem.
Mgr. Punt zal in de viering op 3 oktober voorgaan en de homilie houden. Iedereen is van harte welkom in de kathedraal voor de eucharistie om 11 uur. Mgr. Van Looy en de leden van de Haarlemse en Gentse kapittels concelebreren. De viering wordt opgeluisterd door twee koren (het Philharmonische koor Hagacantare uit Den Haag en de Koninklijke Zangvereniging Rotte’s Mannenkoor uit Rotterdam).

Beide koren brengen verder nog een concert om 15 uur in de kathedraal. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken