Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Tweede gekloonde baby geboren, moeder is Nederlandse lesbiënne"

HILVERSUM (NOS/RKnieuws.net) - Clonaid, het bedrijf van de Raëliaanse beweging, claimt dat er een tweede kloonbaby ter wereld is gebracht door één van haar leden.
De naam van het meisje is niet bekend gemaakt, wel dat haar moeder een 31-jarige Nederlandse lesbiënne is.
Het kind is geboren "in een Noord-Europees land". Aldus Brigitte Boisselier, voorzitter van Clonaid.
De Nederlandse baby zou de eerste menselijke kloon zijn die via natuurlijke weg is geboren. De eerste kloon kwam via een keizersnede ter wereld.
Bart Overvliet, voorzitter van de Nederlandse afdeling van de Raëliaanse beweging, meldde dat de baby 2,7 kilo weegt en in goede gezondheid is. De moeder is nu in Nederland, maar Overliet sluit niet uit dat de geboorte in een ander land plaats heeft gevonden.

Vervolging

Of de Nederlandse overheid over zal gaan tot vervolging van de betrokkenen is nog niet bekend.
Minister De Geus van Volksgezondheid wil eerst bewijs zien. Als daaruit blijkt dat de baby inderdaad gekloond is, dan is er volgens hem sprake van "een volstrekt onwenselijke situatie".

De Nederlandse wetgeving verbiedt sinds vorig jaar het klonen van mensen. Overtreding van dit verbod kan leiden tot een maximum van een jaar gevangenisstraf tot een geldboete.

Raël

De Raeliaanse beweging is gesticht door de Franse sportjournalist Claude Vorilhon

<a href="http://www.rorate.com/rorate/scripts/nws_show.php?tablename=rkn_nieuws&id=1968">
Klik hier voor meer informatie over de Raëliaanse beweging.</a>
 
 

 

Rorate Zoeken