Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan werkt aan document over politiek

Vaticaan werkt aan document over politiek
VATICAANSTAD (Zenit.org) - Het Vaticaan brengt binnenkort een document uit over de vraag hoe politici moeten reageren op "moreel onjuiste en imperfecte wetten."
Het document, een vademecum van ongeveer 15 pagina´s, wordt voorbereid door de Congregatie voor de Geloofsleer. Het wordt waarschijnlijk later deze maand gepubliceerd.

Het document richt zich op verschillende vragen. Zo wordt ondermeer behandeld of het moreel aanvaardbaar is om een wet te steunen die abortus reguleert, zij het met voorwaarden, in de plaats van een vrijere, reeds bestaande wet.

Evangelium Vitae

Paus Johannes Paulus II behandelde dit vraagstuk al eerder in de encycliek "Evangelium Vitae."
De paus zei toen dat politici moeten zorgen dat onterecht wetgeving niet van kracht blijft.

Het nieuwe document zal ook verder ingaan op de richtlijnen die de paus in zijn encycliek heeft gegeven.
 
 

 

Rorate Zoeken