Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Eerste Vlaming wordt orthodoxe bisschop

Eerste Vlaming wordt orthodoxe bisschop
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De 41 jarige Yves Peckstadt is zondag tijdens een luisterrijke plechtigheid die bijna vier uur duurde gewijd tot bisschop van de orthodoxe kerk. Hij is de eerste Vlaming in België die deze eer te beurt valt. De orthodoxe kerk telt in België zo'n 70.000 gelovigen, vooral Grieken, maar ook een 2.000 tal Vlamingen.
Yves Peckstadt trad in het spoor van zijn vader die zijn loopbaan als advocaat in Gent combineerde met het priesterschap van de oosters-orthodoxe kerk. "Ik ben met de orthodoxie grootgebracht en heb me daar altijd goed bij gevoeld", zegt Peckstadt die aan de universiteit van Tessaloniki Grieks en theologie studeerde. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken