Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zuster Debbie doet definitief intrede oecumenische orde

Zuster Debbie doet definitief intrede oecumenische orde
APPINGEDAM - De oecumenische Debora-communiteit in Appingedam heeft vanaf volgend voorjaar definitief weer twee zusters binnen haar kloosterorde. Zuster Debbie Schwager zal in 2005 haar definitieve gelofte afleggen en daarmee voorgoed intreden. Ze is nu nog novice.
In de communiteit, die begin jaren negentig werd opgericht, was lange tijd nog maar een zuster: Anje van der Pers, een van de mede-initiatiefnemers. Van april 1999 tot februari 2001 leidde zuster Anje de oecumenische communiteit alleen.

Uittredingen

Aanvankelijk telde de communiteit drie vrouwen. Zuster Corrie besloot in 1996, na een proefperiode van acht maanden, het klooster te verlaten. In 1999 besloot zuster Theresia uit te treden. Na overleg met het bestuur en de vriendenkring werd toen besloten de communiteit open te houden, mede omdat het gastenbezoek goed liep.
 
 

 

Rorate Zoeken