Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Doopvont Hervormde kerk IJsselmuiden een eeuw oud

Doopvont Hervormde kerk IJsselmuiden een eeuw oud
IJsselmuiden (RKnieuws.net) - Ter voorbereiding op de landelijke Monumentendag op 10 september j.l. werd het interieur van de Hervormde kerk aan de Dorpsweg in IJsselmuiden flink schoongemaakt . Afgelopen dinsdag, 7 september was het tijd om de zilveren doopvont op te poetsen.
Deze poetsbeurt bracht de naam van de schenker aan het licht. Uit de "opgepoetste" inscriptie kon afgelopen dinsdag worden opgemaakt dat het doopbekken aan de Hervormde gemeente was geschonken door gemeentelid Hendrik van Eeken. Dit gebeurde bij gelegenheid van de 7 jarige verjaardag van zijn zoontje. Afgelopen dinsdag was het dan ook precies 100 jaar geleden dat het doopbekken werd geschonken.

Ingewijden kenden naam schenker

Volgens amateur-historicus Jan van Lente, die zich al lange tijd verdiept in de geschiedenis van IJsselmuiden, was de naam van de schenker van de doopvont wel bekend bij enkele ingewijden. In 1904 kreeg het doopbekken een standaard waarin het kon worden geplaatst. Deze is later, in 1969, vervangen door een nieuwe standaard. 9Th)
 
 

 

Rorate Zoeken