Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Oud minister-president van Agt: reacties op Vaticaans document homohuwelijk "teleurstellend"

HILVERSUM (RKK/RKnieuws.net) - De Nederlandse oud minister-president Dries van Agt is teleurgesteld in de reacties op het recente document van het Vaticaan over het homohuwelijk. Hij zegt dat zondagavond in het programma Kruispunt. "Tal van die reacties zijn misvormd door regelrechte vijandigheid. Zonder dat is ingegaan op de argumenten die het Vaticaan voor zijn standpunt aanhaalt", aldus van Agt.
Van Agt wil een discussie op gang brengen rond het Vaticaanse document. Vanuit de politiek werd zeer kritisch gereageerd op de oproep van het Vaticaan aan katholieke politici om zich te verzetten tegen het homohuwelijk. Groen Links wilde de pauselijke nunius op het matje roepen, het CDA reageerde terughoudend. Fractieleider Mat Herben van de LPF
noemde het homohuwelijk zaterdag een "verworvenheid" en een "stukje hoeksteen van de samenleving".

Ondanks de politieke commotie over het afwijzende standpunt van het Vaticaan ten aanzien van het homohuwelijk werd volgens van Agt nauwelijks ingegaan op de inhoudelijke argumentatie van het document. "Daarover valt tenminste te discussiëren. En dat gebeurt te weinig", zegt de oud minister-president in het Kruispunt interview.

De uitzending van Kruispunt is op zondag 17 augustus rond 22.30 uur op Nederland 1. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken