Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ierse premier wijst kritiek Kerk af

Ierse premier wijst kritiek Kerk af
DUBLIN (RKnieuws.net) - De Ierse premier Enda Kenny is het niet eens met de kritiek van de Kerk op zijn voornemen de Ierse abortuswet te liberaliseren. De Ierse premier Enda Kenny wijst de kritiek van de katholieke Kerk op de geplande liberalisering van de abortuswet in zijn land af. Volgens Kenny zal de verheldering van de wet juist een cultuur van het leven scheppen, meldt de Irish Independent.De premier reageerde daarmee op een uitspraak van de bisschop van Kilmore, Leo O’Reilly. Die citeerde paus Johannes Paulus II door te stellen dat het plan van de regering de eerste stap naar een cultuur van de dood is.

Kenny stelde verder dat verkrachtingen en afwijkingen aan de foetus geen redenen voor abortus zullen worden. In het nieuwe jaar wil hij in gesprek gaan met de Ierse Kerkleiding. Ook bekrachtigde hij zijn voornemen om bij de stemming over de wet de fractiediscipline niet op te heffen.

In Ierland is abortus verboden. Sinds een wetswijziging in 1992 mogen vrouwen wel voor een abortus naar andere landen reizen. Ook is een zwangerschapsafbreking toegestaan bij gevaar voor het leven van de moeder.
 
 

 

Rorate Zoeken