Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisschop VS: acties in Afghanistan geen rechtvaardige oorlog

Bisschop VS: acties in Afghanistan geen rechtvaardige oorlog
BRUSSEL (KerkNet/KIPA) - Volgens het Zwitserse persagentschap KIPA heeft de voorzitter van de Amerikaanse afdeling van Pax Christi, bisschop Walter Sullivan, gevraagd dat er snel een einde komt aan de bombardementen in Afghanistan.

De bisschop vertelde maandag in een gesprek met KIPA dat de Brits-Amerikaanse militaire acties "in geen geval" voldoen aan de criteria van een rechtvaardige oorlog. Hij wees er op dat vele onschuldigen om het leven komen en dat de inzet van middelen niet overeenstemt met de behaalde resultaten.

Mgr. Sullivan verwijt de Amerikanen op de ene plaats dictaturen te ondersteunen en ze op een andere plaats dan weer te bestrijden. Hij wijst er ook op dat de VS jarenlang wapens aan de Taliban hebben geleverd. De tot nu toe gevoerde acties noemet hij vergeldingsaanvallen. Hij riep zijn land dan ook op voor de dialoog te kiezen. Tenslotte vroeg hij dat de verantwoordelijken voor de aanslag van 11 september ter verantwoording worden geroepen.
 
 

 

Rorate Zoeken