Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Mgr. de Jong wil meer dialoog met Islam

Mgr. de Jong wil meer dialoog met Islam
VATICAAN [RKnieuws.net] - Hulpbisschop de Jong was de afgelopen week in Rome voor een bijeenkomst van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog. In een radio-interview met RKnieuws.net vertelt mgr. de Jong over de dialoog tussen godsdiensten na de gebeurtenissen van 11 september.
In het interview vertelt Mgr. de Jong over het nieuwe document over de interreligieuze dialoog waaraan op dit moment door het Vaticaan wordt gewerkt en over de dialoog tussen Christenen en Moslims na de aanslagen op 11 september.
"Gematigde moslims voelen zich nog het meest bedreigd door hun fundamentalistische geloofsgenoten" meent mgr. de Jong. Volgens hem moeten christenen moslims versterken in hun beleving van het geloof dat een godsdienst "in eerste instantie goed moet doen aan mensen".
Volgens mgr. de Jong moeten er vooral op het niveau van de dialoog in het alledaagse leven nieuwe initiatieven komen. De Nederlandse bisschoppen hebben de katholieken opgeroepen om zelf op lokaal niveau contact te zoeken met moslims en met hen in gesprek te gaan. "Je ziet dan dat je vaak met dezelfde zorgen zit, dezelfde godsdienstige problemen en dezelfde opvoedingsproblemen". "We kunnen als katholieken nog veel leren van moslims".

Klik op de links hieronder om het interview te beluisteren (Realaudio):

<a href="http://www.rknieuws.net/rorate/multimedia/rknieuwsnet_radio/2001-11-09_mgrdejong_low.rm">Lage kwaliteit</a> | <a href="http://www.rknieuws.net/rorate/multimedia/rknieuwsnet_radio/2001-11-09_mgrdejong_high.ra">Hoge kwaliteit</a>
 
 

 

Rorate Zoeken