Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Studiedag over de liturgische ruimte

Studiedag over de liturgische ruimte
GENT (KerkNet) - De liturgische studiedag heeft in het bisdom Gent dit jaar plaats op zaterdag 10 november. Als thema staat de "Ruimte om te vieren" centraal.
Want aan de ruimte waar christenen samenkomen om liturgie te vieren wordt vanouds veel belang gehecht. De inrichting ervan kan niet willekeurig zijn; ze moet rekening houden met verschillende elementen: de liturgie, de gemeenschap, de bouwstijl, monumentenzorg...
De studiedag van 10 november zal ingaan op deze vragen: hoe denken we over de liturgische ruimte? Hoe gaan we ermee om? Hoe richten we ze in? Sprekers zijn Joris Polfliet (basisconferentie), Peter D'Haese, Eric De Leenheer en Linda Wylleman. De dag wordt georganiseerd voor al wie professioneel of als vrijwilliger te maken heeft met de (her)inrichting van kerken en liturgische ruimtes en heeft plaats in de gebouwen van de KAHO-Sint-Lieven (Rabot), De Smetstraat 1 in Gent.
Graag op voorhand inschrijven: Diocesane Commissie voor Liturgie, Beekstraat 1, 9030 Mariakerke (tel. 09/216.83.83).
 
 

 

Rorate Zoeken